Het is zaterdagmorgen, half negen. We vertrekken over een uurtje en we weten niet wanneer we weer kunnen inloggen, dus we laten nog maar een berichtje achter op dit blog.
‘s Morgens ligt hier de krant voor de deur. Service. The Press. Leest plezierig. Is wel op vol formaat. Thema’s die hier spelen zijn de gevolgen van de aardbeving. Er zijn toch redelijk wat Huizen licht of zwaarder ontwricht. Veel scheuren in muren en zo. Vraag is dan natuurlijk wie dat gaat vergoeden. Ander belangrijk thema hier, en daar opent ook dagelijks het journaal mee, is of de nieuwe film over de Hobbits hier gemaakt zal worden. De vorige films zijn hier opgenomen en die hebben geleid tot een enorme boost van het toerisme. Ze hopen dat met een nieuwe film dat weer een impuls krijgt. Discussiepunt schijnt te zijn de houding van de vakbond van acteurs en actrices. In het verleden zijn daar problemen mee geweest en nu bemoeit zelfs de regering zich hiermee.
NZ is erg gericht op Engeland. Dagelijks staan grote stukken over de Britse politiek ( bezuinigingen) in de krant. Wat voetbal betreft wordt alleen het Engelse voetbal beschreven. De sport hier is natuurlijk rugby (All Blacks) en cricket (Black Caps). Het land is verder bij uitstek gericht op sporters, zoals raften, bungy jumpen, cross fietsen, roeien, hardlopen en zo. Nog wel voldoende mogelijkheden voor ons over. Zoals wandelen.
We gaan straks de boot op. Het weer is prima en het lijkt een stuk minder te waaien, dus we gaan er vanuit dat de maori’s, want zij beheren de boten, het goed vinden dat we de zee op gaan. Daarna nog een aantal uren doorreizen naar de Tasmanbaai. Mooie dag dus.
We kregen bericht van onze J. die in Kenia is, dat ze al een week aan de dunne is. Heb je toch sneller in die warme landen. Maar hopen dat ze haar laatste dagen in dat land ook nog plezier heeft.
Zo. Op naar de whales.