Het is nu half zes in de middag, de zon schijnt, M. zit buiten in de zon naar de Pacific te kijken en het is mooi tijd om mijn blog bij te werken.
Foto’s plaatsen lukt niet. Mail beantwoorden wil ook niet, wel ontvangen. Ik moet dit verhaaltje rechtstreeks schrijven zonder te kunnen opslaan. Daardoor staan er nogal wat tikfoutjes in. Excuus.
Vanmorgen konden we niet gaan whale watchen. De wind was te hard en de afvaarten waren gecancelled. We zijn gaan wandelen op de landtong van kaikoura. Daar is een zeehondenkolonie. Er is een wandeling uitgezet langs de kliffen. Mooi weer, harde wind, temperatuur ongeveer 15 graden. Fijn gelopen. Daarna bij een kraampje Crayfish gegeten, is een soort uitvergrote lobster. Lekker.
Autorijden gaat goed. Links rijden is nu wel gewend. Alleen richting aangeven gaat nog geregeld verkeerd. De wijzer voor de richting en de wijzer voor de ruitenwisser zitten nl. omgekeerd. Dus als we afslaan, worden de ramen gewist, zeg maar.
We hebben tv in ons huisje. Eigenijk geen huisje, meer een vergrote hotelkamer inclusief keukentje en bubbelbad. En tv dus. Aparte programma’s. De X-factor! En expeditie Robinson, maar dan heet het anders. Heel lang journaal, met veel commercial breaks. Gelukkig hebben we zelf muziek mee en leesvoer. Helaas is de e-reader stuk gegaan. Hij laadt niet meer op. Jammer.
Morgenochtend om 10 uur, als het vrijdagavond 11 uur is in Nederland, gaan we whale watchen. Als de wind het toelaat. Daarna reizen we door naar de Tasmanbaai.