Wij hebben wild in de tuin lopen. Klein wild. Een egel.

Iedere avond scharrelt hij (?) door de tuin. Rondom de vijver hebben we hem gezien. ’s Avonds laat bij het uitlaten van de honden komen we hem geregeld tegen op het gras.

Hij reageert niet op het licht van de zaklantaarn. Hij loopt dan gewoon door. Als de honden aan hem gaan ruiken, zet hij zijn stekels op.

Onze tuin is dus biologisch gezien goed voor een egel.

We hebben veel nestkastjes, maar het is onduidelijk welke vogels precies genesteld hebben. In ieder geval kool- en pimpelmeesjes. Ook spreeuwen hebben een nest gehad. Zij zaten in een holle boomstam. Heel veel troep en poep rondom het nest.

Onze nestkast van de STUD is niet gebruikt. STUD staat voor Steenuilen Drenthe. De aparte kast is geplaatst in een fruitboom. Nog geen succes gehad.

In de houtwal achter ons huis hebben buizerds gebroed. De twee jongen moeten nu zelfstandig voer gaan zoeken en dat heeft al tot heel wat gepiep geleid. Ze zijn nog niet aan onze kippen begonnen.

Verder hebben we natuurlijk muizen, al wordt de stand behoorlijk bijgehouden door de drie katten. In huis hebben we ze niet, wel in het kippenhok. Ook daar gaan echter de katten geregeld een bezoekje brengen.