Talenten. Wie heeft ze niet. Ik mag mijn talenten niet altijd gebruiken.

Bij voorbeeld bij het verhuizen.

Zaterdag jl. hebben we onze Jorisse met vriend B. verhuisd. Vorig jaar hebben we haar verhuisd vanuit het huis met haar vorige vriend naar een flat. Derde woonlaag. Gisteren heeft ze haar nieuwe huis betrokken. Een eengezinswoning. Drie woonlagen. Ik heb de hele dag déja-vu momenten gehad. Eigenlijk was de hele verhuizing een groot déja-vu moment.

Ze hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het te schilderen en zo. M. en ik hebben meerdere dagen geholpen. Het is handig om bij het schilderen een schema te hebben. Wat moet eerst, wat later, wat moet klaar. Welke kleuren moeten waar. Hoe is de samenhang. Ik heb daar ideeën over.

Als ik van huis ga om ze te helpen, krijg ik suggesties mee. Eigenlijk opdrachten, maar in ons jargon hebben we het over “Hoe denk je…”, “Wat vind je …”, “Denk je niet…”, “Laat het nou over….”, “Laat het nou los…”. Van die dingen. Ik mag dus alleen uitvoerend werk doen.

Gisteren dus verhuizen. Vorige week had ik een enkele suggestie gedaan, heel voorzichtig. Hoeveel mensen er zouden kunnen komen. Dat ik geen wasmachines meer til. En zo. Geen schema’s, geen wat eerst en wat later. Dat is wel mijn talent. Ongebruikt gelaten.

Veel was ingepakt, verschillende zaken waren al uit elkaar gehaald. Er was best veel gedaan. Echter geen kast die klaar was in het nieuwe huis en er moest toch nog het een en ander uit elkaar gehaald worden. Er was wel hulp. Een beetje. Zo kun je echter wel verhuizen. Iedereen doet een stapje extra. De stemming zat er goed in. Zeker bij de andere hulpen toen ik vertelde dat dit de zevende keer was dat we Jorisse verhuisden. Daar waren ze wel van onder de indruk. Nog meer toen ik vertelde dat onze andere dochter ook al zo vaak was verhuisd. Ik steeg in hun achting. Denk ik.

Alles was aan het eind van de middag over. Laatste weggooispullen zijn bij de stort gebracht. Nu staat het hele huis vol. Overal dozen. En planken die, mits goed in elkaar gezet, samen kasten vormen. Ikeakasten. Maar ze zitten in het nieuwe huis.

Gelukkig regent het vandaag. Kunnen ze mooi op de zondagmiddag opruimen. En dat talent heb ik nou weer niet.

Even vrolijk worden. Met dank aan RvB een link naar een mooie flasmob. Word je echt blij van.

http://www.youtube.com/watch?v=VQ3d3KigPQM