Dagelijks schilder ik. De balken zijn klaar, de meeste kozijnen ook en de eerste muur is ook geverfd. Er is dus voortgang, maar het is nog lang niet klaar. De komende weken zal ik dagelijks stukjes doen, dan moet het toch ook klaarkomen. Liefst voor half oktober. Dan gaan we op reis.

Voor de ontspanning vandaag gewerkt. Ik ga de komende periode de school in Assen waar ik voor de vakantie was, begeleiden. Ik doe dat in halve dagen. Lijkt me leuk. Team is enthousiast, er is een nieuwe energieke directeur en we gaan er samen wat moois van maken.

Laatste vrijdag voor de start van het schooljaar is gezellig, maar was vandaag ook hectisch. Er moest nogal gesleept worden met meubilair en dergelijke. Mijn taak van begeleider kreeg vandaag dus de invulling met sjouwen. De vijf laatste groepen zitten nu in het nieuwe hoofdgebouw, dus alles zit bij elkaar. Alles zit in een multifunctioneel gebouw, waarin allerlei andere disciplines ook zitten en waar gelijk een winkelcentrum e.d. bij is. De Kloosterveste. Niet geheel logisch gebouwd, maar wel met veel ambitie. Het speelplein op het dak is nog niet klaar. Komt wel. Het improvisatievermogen van het team is groot. In alle groepen digitale borden, veel computers, goede interne digitale communicatie.

Onze jongste dochter heeft een huis gekocht. Met vriend. Dat knapt ze nu op. Morgen ga ik helpen. Schilderen. Je moet tenslotte weten welke competenties je hebt. Ik denk dat ik zondag ga nadenken. Achter de pet en over het leven. Of zo.