Opstaan om 4 uur, even na 5 uur op weg naar Schiphol. Alles verliep voorspoedig en na de uitgebreide veiligheidschecks konden we een tijd wachten op het instappen in het vliegtuig. Nog een Dalens gezin bleek dezelfde reis als wij te hebben geboekt. Zelfde vliegtuig, hotel en camper, op dezelfde dag terug. Zij volgen andere route dan wij.
We waren na de vliegreis al om half drie in het hotel, dus energiek hebben we de shuttle en de trein gepakt naar het centrum van Chicago. Leuk. Geen shop till you drop, want M kreeg last van de benen, dus op tijd terug. Donderdagmorgen vertrokken we om half zeven met de bus naar de camperfabriek. Bus zat vol Nederlanders en Duitsers. Dat zijn de mensen die op koopjes jagen. Na een busrit van drie uren kwamen we aan in Middlebury. Snel trui uit, want het was hartstikke warm. We werden verdeeld in twee groepen, Engelssprekend en Duitssprekend. Wij spraken Engels en kregen eerst belangrijke informatie over verzekeringen, verkeersregels en koffie. Daarna werden we in nog kleinere groepjes verdeeld. Ik zat in een groep van 3, vrouwen mochten niet mee, want dan werd de groep te groot voor de uitlegger. De uitlegger heeft alles van de camper uitgelegd. We begrepen het goed en konden het nalezen in de handleiding. Er waren drie typen campers: groot (4 personen), groter (6/7 personen) en heel groot (voetbalteam). Die van ons is groter. Volgens M te groot. Hij is ruim 8 meter lang, heeft een V10 motor, 6,8 liter en we rijden van pomp naar pomp. Het rijdt heel fijn. Hij is idd echt wel groot.
De eerste dagen hebben we ongeveer 400 kilometer per dag gereden. Vanaf St. Louis volgen we de route 66. Af en toe stoppen we onderweg voor een bezienswaardigheid, al valt dat in dit deel van het land wel mee. Het midwesten is niet spectaculair. We zitten nu vlak bij Texas en zien de eerste ja-knikkers verschijnen en dat geeft een vertrouwd gevoel.
Vrijdag was het weer heel spectaculair. We hadden een cd’tje op en ineens kwam de radio er doorheen met een thunderstormwaarschuwing. We zagen de lucht ook erg donker worden en de bliksemflitsen waren goed te zijn. We zijn gestopt bij een Walmart. Veel regen en hagel. Toen we een kwartier onderweg waren, kregen we via de radio een waarschuwing voor een tornado. Spannend, want we hadden thuis al eens op het journaal gezien hoe dat kan uitpakken. Volgens onze berekening zou de tornado vlak achter ons langs gaan als we zouden doorjakkeren. De berekening klopte.
We zijn vooral op KOA campings. Alle campings hebben WiFi. Via de iPad blijven we dus op de hoogte van de gebeurtenissen in Nederland en Facebook geeft ook veel informatie. We jakkeren nog even door om bij de grote nationale parken wat langer te blijven. We zijn erg blij met de airco in de camper, want het is echt warm. Vandaag was het 28 graden en wolkenloze hemel, de verwachtingen voor de komende dagen zijn hetzelfde. Morgen zonnebrandolie kopen met hoge beschermfactor. We denken geregeld aan thuis. Gelukkig is het in Nederland ook hartstikke mooi weer.