Je hebt bloed, zweet en tranen, maar het meest toch wel de vermoeidheid. Bouten naar boven indraaien is zwaar en soms kan het niet anders.

Gisteren heb ik de buitentafel voor E en M afgemaakt, vandaag weggebracht naar hun huisje in Friesland.

De opdracht (?!?) was een buitentafel van 3 meter lang (E) en 90 cm breed (M). De afwijking is 5 % geworden in de breedte. Kwam beter uit.

Deze week was het gelukkig niet meer zo warm, dus in de schuur kon geklust worden. Met gulle hulp van Nilsson, die geregeld binnen kwam om hout of gereedschap mee te nemen naar buiten, is het geklaard.

Ik wil graag goede houtverbindingen maken, zodat de tafel uiterst stevig staat. Door het gewicht van de vele schroeven kan dat eigenlijk al niet anders, maar Allah (?). Dat is dus veel inzagen en uitkappen met de beitel. Veel meten en uiteindelijk bijna goed uitkomen, daarna weer compenseren en pas maken. Ik heb behoefte aan goede machines, die al die kleine klusjes kunnen doen.

Uiteindelijk is het gelukt. Opdrachtgevers tevreden (er gaat niets boven een tevreden klant..), ik tevreden omdat het resultaat acceptabel is. Tafel ziet er goed uit en blijft wel een fiks aantal jaren staan.

Vanmorgen met de aanhanger weggebracht. Mooi ritje. Met genoeg hulp op de goede plaats gezet. Voldaan.

Schuur netjes opgeruimd en uitgeveegd. Klaar voor de volgende klus.