Gisteravond laatste mr-vergadering. Onovertroffen J. bood een “kraamcadeau” aan: een mand met 10 cadeaus. Heel verrast! Helemaal top. Vandaag het eerste cadeau. Meesterbeker. Dagelijkse tekst erbij. Origineel.

Meerdere ouders zijn langs geweest om te groeten. Kunnen volgende week niet komen. Gaat nu dus echt spelen.

Vanmorgen gezellig geprobeerd om met H. en N. het filmpje goed te krijgen. Allerlei opties kwamen voorbij en zijn uitgeprobeerd. Vanmiddag ben ik doorgegaan thuis. Vanavond deed het programma het ineens niet meer. Had al bijna de moed opgegeven. Toen plotseling: EUREKA! Het is gelukt. Op eigen kracht! Het filmpje werkt. Als je het dan ziet, realiseer je je niet hoeveel werk erin zat.

Misschien goed dat collega’s zich voorbereiden op het zien van jezelf op een groter formaat, het digibord. De vergrotingsfactor is ongeveer 25. Alles is dus 25 keer groter. Een kleine oneffenheid, een rimpeltje. Maar ook schoonheid, een lach, een blik. Als je je ogen dichtdoet, zie je niets.

L. is zo enthousiast over het schaatsen dat ze vanavond nog gaat regelen dat we morgen tijdens gym gaan schaatsen. Ze zal de telefoonketting in werking stellen. Mooi!

Ons pad is weer aardig ondergesneeuwd. Bijgaand enige aardige wintersportfragmenten. Doen je verlangen naar de bergen. En skiën. Sleeën.

http://www.youtube.com/watch?v=kpUOfZDAcYs

http://www.youtube.com/watch?v=0-H7toPeVNs