Er was vandaag nog meer op te ruimen dan ik dacht. Met hulp van R. achter de papierversnipperaar zijn er heel wat documenten opgeruimd. Toen ook maar meteen mijn mails opgeruimd. Ik gooi wel veel weg, maar laat het dan in de prullenbak zitten. Je weet nooit. Er zaten toch > 5000 mails in. Allemaal weg. Ook sent items weg. En bewaarde. He, lekker. Kunnen ze straks schoon beginnen.

Heb me goed gerealiseerd dat het mijn laatste min of meer gewone dag op school was. Laatste keer vanmorgen op de fiets. Na schooltijd was iedereen heel druk met het klaarmaken van het Ruim en het Voordek. Op tijd weggegaan. Voelde ook als laatste keer gaan. Tja.

Vanavond receptie. Goede belangstelling, fijn zoveel mensen te zien. Gesprekken zijn dan altijd te kort. Teveel wijn en cadeaus gekregen. Veel hartelijke woorden. Kaarten gelezen. Ga er van blozen. Zoveel gemeende woorden. Ontroerend. Enkele oud-leerlingen gesproken. Vooral leuk dat deze kinderen kwamen. Heb ik een zwak voor. Het Voordek zag er mooi uit. De commissie had er veel werk van gemaakt. Smaakvol ingericht. Alle kinderen hadden een vlaggetje met mijn foto bewerkt. Daar waren slingers van gemaakt. Feestelijk. Aan de Kajuit waren foto’s van mij geplakt. Foto’s van beginnend leerkracht tot nu. Leuk. Confronterend.

Morgenochtend om 8.15 uur klaarstaan. Ik heb nog nooit op paarden gegokt. Ik gok op P544. We gaan er een leuke en mooie dag van maken met veel plezier.